Kurumumuz 2 - 6 yaş arası hizmet vermektedir. Sabah kahvaltılarımız açık büfe olup, öğlen yemekleri ve ikindi kahvaltılarımızda okulumuz mutfağında profesyonel aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. Okulumuz bünyesinde branş dersleri olarak çocuklarımıza; Beden eğitimi, basketbol, futbol, İngilizce, satranç, tiyatro ve canlı drama, orf eğitimi, ritmik dans, resim dersleri verilmektedir. Servis hizmetimiz ücretsizdir.

Duru Anaokulunda uygulanan çoklu zeka etkinlikleri sınıf ortamına ve öğrenme sürecine kattığı en büyük güzellik, bütün çocuklara etkin ve güçlü oldukları yönler yoluyla öğrenme ve bilgi edinimi sağlamasıdır. Sahip oldukları yeteneklerin takdir edilmesi ve başkalarını da yetenekleri için takdir etmeleri böyle bir atmosferde gerçekleşir. Bu Çoklu Zeka Sistemi uygulanan bir sınıfın en mucizevi sonuçlarından biridir.
Çoklu zeka gelişiminin planlarının yapıldığı bir sınıf gözlendiğinde, öğretmenin çocukların yeteneklerini daha iyi keşfettikleri ve buna göre bir eğitim ve gelişim süreci gerçekleştirdikleri görülmektedir. Çoklu zeka ders planında çocukların daha etkili ve güçlü sonuçlar alabilmeleri için, çok çeşitli aktiviteler yoluyla deneyimleri artırılır.

Çoklu Zeka kuramı, bir çeşit düşünme yoludur, insanların farklılıkları ve benzerlikleri olduğu gerçeğini kabullenir. Bu sistem, sınıf ortamına her çocuğun kendi farklılıklarını dahil etmesi yoluyla, özgüven ve saygıyı geliştirmeyi sağlar.
Bizler anaokulumuz da böyle pozitif ve paylaşıma açık bir ortamı gördükçe, doğru bir bütün oluşturduğumuzun farkına varıyoruz. Eğer eğitim ve gelişim sürecini bir puzzle’ın tamamlanması gibi görürsek, her çocuk bu puzzle için bir parça ve rengi beraberinde getirir. SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ
Gün “serbest zaman etkinliği” adı altında bir saatlik oyun uygulaması ile başlar. Çocuk bu etkinlik sırasında ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda kendi kendine karar alma, aldığı kararı uygulama ve bu uygulamanın sonuçlarını görme fırsatı bulur.
Çocuğun karar alma, aldığı kararları uygulayabilme ve zamanını uygun şekilde ortaya kullanabilme alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çocuk yaratıcılığı kullanarak, sorun çözme, sosyal ilişkiler kurma deneyimlerini yaşar. Çocukların serbest zaman etkinliklerinde yaptıklarını sözlü ifade ederken dil gelişimine katkı sağlanır onların yaptıkları ile ilgili değerlendirme yapmalarına fırsat yaratır.


ANADİLİ ETKİNLİĞİ
Çocukların dil gelişimini ve Türkçe’yi düzgün kullanmalarını sağlamak, bu yolla kendilerini ifade etmelerine imkan tanımak ve çevre ile etkileşimlerini kolaylaştırmak için günlük planda yer alan bu faaliyetlerde şarkılar, şiirler, tekerlemeler söyleyip, parmak oyunları oynanır, bilmeceler sorulup, dramatizasyonlar yapılır.
Çocukların gelişim düzeylerine, ilgi ve ihtiyaçlarına göre belirlenen konularla onların eski bilgileriyle yeni bilgilerini birleştirmelerine olanak sağlanır. Çocuklarda öğrenme merakı ve isteği uyandırılır.
Anadili ve ünite etkinliklerinde çocuklar dinleme, paylaşma, sıra bekleme, fikir belirtme ve kalabalık ortamda bulunmayı, bazen lider, bazen de izleyici olmayı öğrenirler.


OYUN ETKİNLİĞİ
Çocuklarla iletişim kurmanın onların dünyasını paylaşmanın bir çok yolu vardır. Oyun bu yolların en doğalıdır.
Çocuğun en ciddi uğraşı oyundur. Çocuk öğrenebildiklerinin büyük bir kısmını oyun yoluyla öğrenir. Oyun çocuğun eğlenmesinin yani sıra fiziksel, sosyal, zihinsel, duygusal akanlarda desteklenmesini sağlar.


MÜZİK ETKİNLİĞİ
Çocuklarla eğlenerek ritim duygusunu aşılama, farklı müzik aletlerini tanıma ve kullanmalarına ortam sağlama, ses ve hareketlerle müzik duygusunun gelişmesine yardımcı olmak, bu alanda yeteneği olan çocukların keşfine katkı sağlamak amacıyla müzik etkinliği yapılmaktadır. Değişik yörelere ve kültürlere ait müzikler dinleterek çocuklarda var olan müzik kulağının gelişmesi sağlanır.


SANATSAL ETKİNLİK
İşlenen üniteye paralel giden temel deneyim eşliğinde çocuğun yaratıcı bir biçimde ürün oluşturması, farklı malzemeleri tanıması ve kullanması, sanata ve yaratıcılıklarına yönelik ve ilgilerinin uyandırılması hedeflenmektedir.


KAVRAM ÇALIŞMALARI
Kavram çalışmaları ile çocukların bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi sağlanmaya çalışılır. Bunun için gerçek obje ve materyallerle gerekli öğrenme ortamları hazırlanarak çocukların renk, sayı, şekil, uzaysal ve alansal kavramları kazanmaları sağlanır. Çocukları ilköğretim olgunluğu düzeyine ulaştırmak için kavram çalışmalarında somuttan soyuta ve basitten karmaşığa doğru bir yol izlenir.


OKUMA - YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Çocukların dikkat sürelerini uzatma, verilen yönergeleri anlayarak uygulama, ince kas gelişimini destekleme ve el - göz koordinasyonu geliştirme amacı ile yumuşak malzemeleri şekillendirme, makas tutma, hikaye oluşturma, sesleri tanıma ve çizgi çalışmalarına yer verilir.

Etiketler

Konum

Yorumlar (0)

  • Henüz bu firma için bir yorum yazılmamış.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Puanınız

Sorularınız mı var?

ÖZEL BURSA DURU ANAOKULU firmasına hizmetleri ve diğer tüm konular hakkında soru sorabilirsiniz.

Firmaya Mesaj Gönder