Eksis Makina

EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ

Eksis 2007 yılında kurulan kurutma makineleri imalatı ve satışı konusunda faaliyet gösteren genç ve dinamik bir firmadır. Aşağıda adı geçen makinelerin imalatı genel faaliyet alanını oluşturmaktadır. Pnomatik Kurutma makinesi, Bantlı Kurutma Makinesi, Tepsili Kurutma Makinesi, Hareketli Tepsili Kurutma Makinesi, Akışkan Yataklı kurutucu, Püskürtmeli Kurutucu.
Pnomatik kurutma makinesi:
Yüksek sıcaklık ve ürün tanecik yapısının fiziksel olarak değişmesinin dehidrasyon (kurutma) sonrasında problem çıkarmadığı durumlarda kullanılır. Su uçurma bir kırıcı içerisinde ürünün mekanik+pnomatik işlemle kırılarak ve ardından kurutulacak ürünün boru içerisinde pnomatik taşınmasıyla sağlanmaktadır. Son ürün toz halinde çıkar.
Kullanım Alanları: Mineral, yumurta kabuğu, atık yeniden değerlendirme sistemleri, arıtma çamuru, gübre kurutma, PVC, tuz kurutma, biber tozu, mısır unu kurutucu, kum kurutma, üzüm çekirdeği, domates kabuğu ve çekirdeği, inorganik organik gübre, prina kurutma, soya, bazı meyve posaları, elma, nar ve üzüm çekirdeği tozu ürün içindeki nemi almada, kayısı çekirdeği kabuğu, kayısı çekirdeği içi unu, şifalı bitkiler kurutucu, mısır, bazı meyve sebze atıkları, isot, selüloz, bazı küspeler, mdf, ekmek unu (galeta), nişasta kurutma işlemlerinde kullanılabilir.
Tepsili Kurutma Makinesi
Tepsili kurutma sistemi düşük kapasitedeki ürünlerin kurutulmasında kullanılır. Makine içerisine konulan tepsilerdeki ürünün değişik şartlar altında havalandırılması ile kurutma işlemi gerçekleştirilir.
Kullanım Alanları: Biber, üzüm, mantar, erik, fındık, nar çekirdeği, kayısı çekirdeği içi, domates, üzüm çekirdeği şifalı bitkiler ve otlar, kayısı, genel meyve ve sebzelerin kurutulmasında kullanılabilir.
Bantlı Kurutma Makinesi
Uzun süre kurutma makinesi içerisinde bekletilmesi gereken ürünlerin hareketli bir şekilde kurutma tüneli içerisinde ilerlemesi ile susuzlaştırma işlemini gerçekleştiren makinedir. Kurutulacak ürüne göre uygun kuru hava sıcaklığı, debisi ve ürünün nem alma süresinin belirlenmesi gereklidir.
Kullanım Alanları: Soğan, mantar, baharat, üzüm, elma, kayısı kurutma, domates, yonca kurutucu, sarımsak, erik, fındık, üzüm, nar çekirdeği küspesi, havuç kurutma, erik, zeytin yaprağı, kayısı çekirdeği kabuğu, Acı - tatlı kayısı çekirdeği içi, defne, biber kurutma işlemlerinde kullanılabilir.
Hareketli Tepsili Kurutma Makinesi:

Bantlı kurutma sistemlerinde bantta banda düşme esnasında meydana gelebilecek problemleri önlemektedir. Kurutma Makinesi içerisinde bant yerine kurutma tepsilerinin yerleştirildiği araba hareket eder. Bantlı kurutucu ile aynı hacimdeki bir tepsili kurutucu yaklaşık 2 - 3 kat daha fazla ürün alma kapasitesine sahiptir.
Kullanım Alanları: Biber, üzüm, mantar, erik, fındık, nar çekirdeği, kayısı çekirdeği içi, domates, üzüm çekirdeği şifalı bitkiler ve otlar, kayısı, genel meyve ve sebzelerin kurutulmasında kullanılabilir. Web sayfasını ziyaret etmek için tıklayın:
Akışkan Yataklı Kurutucu:
Kurutulan ürünün kurutma esnasında vibratör ve/veya hava vasıtası ile bir yatak üzerinde hareketlendirildiği kurutma makinesidir. Akışkan yataklı kurutucu ismini buradan almaktadır. Kurutma makinasında genel olarak taneli ürünler kurutulur.
Kullanım Alanları: Kum, çeltik, tuz kurutucu, talaş, kömür, kaysı çekirdeği kabuğu leornardit, bentonit, soya, kayısı çekirdeği içi, nar - üzüm çekirdeği, hububat, kurutma işlemlerinde kullanılabilir.
Boru Tipi Kurutucu:
Boru tipi kurutma sistemi birbirine benzeyen büyüklüklerde ve havada uçabilecek özgül ağırlığa sahip, yapışarak boruyu tıkamayacak ürünlerin kurutulmasında kullanılabilir. Örneğin talaş, un, toz kömür, Galeta unu gibi. Kurutma sistemi pnomatik kurutucuya benzemekle birlikte bu makinede kurutma yükünün bir kısmı borularda uçmaya verilmiştir. Boru mesafesi, boru çapı, uçurmak için kullanılacak fan debisi, fan basıncı, boru içerisindeki hava sıcaklığı gibi parametreler kurutma için önemlidir. İstendiği takdirde ürün de şartlara uygun ise 20 - 200 metre arasında boruya sahip boru tipi kurutucular yapılabilir.
Kalibrasyon Eleği:
Eleme işlemi gıda kurutma tesislerinde sınıflandırma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Gıda kurutma fabrikası, müşterinin talebi doğrultusunda istenen boyutlarda ürün vermek zorundadır. Bu istenen boyutlara getirme işleminde elekler ve kırıcılar kullanılabilir. Eleme işlemi makinenin yan kısımlarında bulunan vibrasyon(titreşim) motorlarının sağlamış olduğu merkezkaç kuvvetinin etkisiyle gerçekleşmektedir. Kalibrasyon sarsağına besleme bir helezon vasıtasıyla gerçekleştirilmekte ve hız kontrol cihazı ile eleğin besleme hızı ayarlanmaktadır. Eleğin yüksekliği, titreşim motorunun merkezkaç gücü ve titreşim motorunun açısı ürünün makine üzerinde kat ettiği süreyi belirlemektedir. Genel olarak sarsaklarda yaşanan ses problemi kullanılan kauçuklar ile çok düşürülmüştür.

Etiketler

Yorumlar (0)

  • Henüz bu firma için bir yorum yazılmamış.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Puanınız

Sorularınız mı var?

EKSİS ENDÜSTRİYEL KURUTMA SİSTEMLERİ firmasına hizmetleri ve diğer tüm konular hakkında soru sorabilirsiniz.

Firmaya Mesaj Gönder