Hızlı, pratik, ekonomik, bilimsel ve kaliteli "Zemin Çözümleri" üreterek Jeoloji ve İnşaat sektöründe gelişen teknolojiyi kullanarak mevcut imkan ve kabiliyetler dahilinde en iyi hizmeti sunmak.


Geoteknik etüt
Katlı kavşak, Köprü, Tünel ve Yol Güzergah Etüdü
Zemin ve Temel etüdü
Jeolojik - Jeoteknik Etüt
Drenaj Projesi ve Raporu
Yeraltı suyu araştırması
Maden Araştırması
Kazıklı temeller
Fore Kazık
Mini Kazık
Jetgrout
Sığ Temeller
İksa Sistemleri
Ankraj
Zemin Çivisi
İstinat Yapıları
Enjeksiyon
Taş kolon imalatı
Kum kazıkları
Köprü yaklaşım dolguları
Donatılı zemin imalatı
Kontrollü dolgu projelendirme ve uygulama
Kompaksiyon
Konsalidasyon
Plaka Yükleme deneyi
Kazık yükleme deneyi
Sıkışma testleri
Presiyometre deneyi
Geomembran
Geogrid
Geotekstil


Etütler;
Geoteknik Etüt; zeminlerin jeomekanik özelliklerini inceleyerek, yapıdan ve zeminden gelecek her türlü düşey, yatay ve eksantrik yükleri taşıyabilecek güvenilir, ekonomik temel tasarımının yapılması işidir.
Katlı kavşak, Köprü, Tünel ve Yol Güzergahı Etütler; zeminlerin jeomekanik özelliklerini inceleyerek yapılması planlanan sanat eserlerinin temel sistemi ile ilgili öneriler sunmaktır.
Zemin ve Temel Etüdü; yapıların inşa edileceği zeminlerin mekanik ve dinamik özelliklerinin belirlenmesine esas olmak üzere; zeminlerin Jeolojik ve Jeoteknik özelliklerinin belirlenmesi işidir.
Jeolojik – Jeoteknik Etüt; zeminlerin Jeolojik ve Jeoteknik özelliklerini ve yerleşime uygunluğunu belirlemek veya mevcut imar planının tadilatının yapılması işidir.
Drenaj Projesi ve Raporu; yağmursuyu drenaj projesi yaparken, arazinin yapısı gözönüne alınarak, yağış şiddeti hesabıda yaparak kentiçi yolların drenajında kullanılan büzlü sistemin yanı sıra drenaj hendeklerinin tasarlanması, ayrıca kentdışı yollarda da drenaj hendeklerinin ve deşarj oluklarının dizayn edilmesi işidir.
Yeraltı Suyu Araştırması; jeofizik etüt ve Su sondajları ile sulama suyu, içme suyu, kullanma suyu temin etmek.
Maden Araştırması; karotlu sondajlar ve jeokimyasal analizler ile maden yataklarının yerlerinin tespit edilmesi, tenörlerinin belirlenmesi, yayılımının tespiti ve rezerv hesaplaması işidir.
Jeofizik Etüt; rezistivite, sismik ve jeoradar çalışmaları ile yeraltı yapısı hakkında ön bilgi edinme işidir.
Arkeojeofizik; jeofizik yöntemlerle kazı yapılmadan arkeolojik eserlerin yeri şekli ve boyutları hakkında ön bilgi edinme işidir.
Jeoradar; altyapı sistemlerinin, konumu, boyutları, şekli ve derinliklerini kazı yapmadan belirlenmesi işidir.

Yatay Yük Çözümleri
İksa Sistemleri; Özellikle derin kazılarda çevre yapıların (yol, köprü, tünel, sanat yapıları, bina… vb. ) kazı alanına yakın olması ile şev geometrisinin uygulanamaması sonucu oluşacak stabilite problemlerinin önlenilmesi ve dik kazı yapımına imkan verilmesi işidir. Uygulama ve projelendirme hizmetleri ayrı ayrı yapılmaktadır.
Ankraj; İksa sistemlerinde, iksa yapısının güçlendirilmesi stabilitesinin artırılması ve kazıkların birbirine bağlanılması, Şev yapılarında (yarma, kaya şevleri… vb. ) duraylılığın sağlanılması işidir. Proje yüklerine göre en ekonomik boyutlu ve en uygun tipte (ön germeli [aktif] ve zemin çivisi [pasif]) projelendirme ve uygulama hizmetleri tarafımızdan sunulmaktadır.
İstinat Yapıları; Betonarme, gabyon, donatılı, istinat perdesi, kafes (sandık), kazıklı ve ankrajlı istinat duvarı tiplerinden proje yüklerine bağlı olarak en ekonomik boyutlu istinat yapısının stabilite ve kesit analizleri yapılarak projelendirme ve uygulama işidir.

Temel Mühendisliği;
Kazıklı Temeller; Zemin özelliklerinin yapıdan gelen yükleri karşılayamaması durumunda, Kazıklı Temel dizaynı ve fore kazık, mini kazık, jetgrout gibi kazık uygulamaları ile yapı yüklerinin; derinlerde bulunan sağlam zeminlere aktarılması ve kazık çevresinde sürtünme etkisi ile taşıtılması işidir.
Sığ temeller; yapı yüklerinin aktarılacağı zeminde ihtiyaç duyulması halinde gerekli iyileştirmelerin yapılarak ve yapı yükleri dikkate alınarak ekonomik güvenilir Yapı Temeli tasarımı işidir.

Zemin İyileştirme;
Zeminin özellikleri dikkate alınarak planlanan yapıların temelleri için uygun ortam hazırlanması işidir. Bu nedenle yapı temelleri zemin etkileşimi dikkate alınarak en uygun zemin güçlendirme çalışmasının yapılması için zemin özelliklerine bağlı olarak aşağıdaki zemin iyileştirme uygulamaları Geomekanik Mühendislik tarafından yapılmaktadır.
Enjeksiyon; genellikle lokal yapılarda örneğin köprü ayaklarının temel zemini ve bir hat boyunca devam eden demiryolu gibi önemli ulaşım hatlarının temel zeminini güçlendirmek için zemine yapısına uygun kimyasal maddeler (asfalt, çimento, kireç, uçucu kül ve diğer kimyasal maddeler) enjekte etme işidir.
Taş kolon imalatı ve Kum kazıkları; Zemini delerek içine granüler malzeme yerleştirip vibro - kompaksiyon ile sıkıştırıp zayıf zeminlerin güçlendirilmesi ve dren kabiliyetinin artırılması işidir.

Etiketler

Konum

Yorumlar (0)

  • Henüz bu firma için bir yorum yazılmamış.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Puanınız

Sorularınız mı var?

GEOMEKANİK MÜHENDİSLİK firmasına hizmetleri ve diğer tüm konular hakkında soru sorabilirsiniz.

Firmaya Mesaj Gönder